Pages

Sunday, February 10, 2013

A fi sau a nu fi - Valentine's Day

Şi pentru că ziua îndrăgostiţilor episodul 1 aka Valentine's Day se apropie (episodul 2 e de Dragobete), toată lumea se pregăteşte. Cluburile vor organiza petreceri tematice, magazinele sunt pline de lucruşoare roşii şi în formă de inimioară (forma stilizată şi nu cea reală a unei inimi că atunci nu ar mai cumpăra nimeni nimic), la televizor sunt prezentate tot felul de târguri cu specific care vând lucruşoare hand made sau tot felul de forme făcute obligatoriu din ciocolată. Şi sex shop-urile sunt pe val în perioada asta, o ţinută sexi sau o jucărie interesantă poate ajuta ca seara să fie perfectă.
De ce vorbesc de Valentine's Day? Ei bine, nu sunt cel mai mare fan dar aş fi ipocrită să spun că nu îmi făcea plăcere atunci când primeam ceva drăguţ cu ocazia acestei zile...să nu mai vorbesc de faptul că mi se înecau corăbiile puţin dacă respectivul nu se chinuia chiar deloc...măcar un sms drăguţ putea şi el să dea, Nu?
Nu am făcut niciodată un mare tămbălău din sărbătoarea asta, am petrecut şi singură şi nu s-a sfârşit lumea, dar preocuparea mea este alta...de câteva zile reţelele de socializare vuiesc cu mesaje Anti Valentine's Day şi nu înţeleg care este scopul?! Nu sărbătoreşti - foarte bine, mă bucur pentru tine că eşti unul dintre norocoşii care îşi fac dovezi de iubire în fiecare zi şi nu au nevoie de o zi anume în care să îşi serbeze iubirea....dar de ce îi pui la zid pe cei care se folosesc de această zi ca să facă un gest frumos?!
Da, e o sărbătoare comercială înainte de toate în ultimul timp, dar hai să fim serioşi, care sărbătoare nu este: 1 martie, 8 martie, paşte, crăciun, etc...toate au ajuns să fie ocazii de credite bancare pentru a face faţă presiunilor sociale...de ce blamăm doar ziua asta?
Am să mă repet, nu sunt un fan înfocat al evenimentului (nu de alta dar anul asta singurul gest romantic o să fie probabil o cană de ciocolată caldă cu colega de birou) dar uităm care este istoria acestei sărbători...Ziua îndrăgostiţilor sau Sf. Valentin e o zi în care se sărbătoreşte iubirea şi puterea ei de a trece peste obstacole, e vorba de amintirea unei persoane care sărbătorea legăturile de iubire în ciuda restricţiilor impuse de religie şi care ocazional mai oferea şi cadouri tinerilor îndrăgostiţi. Ce e atât de rău să sărbătorim aşa ceva?
Sunt persoane care vor spune de ce Valentine's Day când noi avem Dragobetele? Ei bine dacă nu ai nevoie de o zi anume să îţi sărbătoreşti iubirea ce te deranjează dacă alţii sărbătoresc două?
Da, Dragobetele nu este o sărbătoare foarte mediatizată. De ce? Pentru că noi nu ştim să ne cultivăm tradiţiile...
Şi până la urmă ce e aşa greu să ai o ciocolată în buzunar când vă găsiţi în seara respectivă pe care să o oferi celuilalt, nu a sărăcit nimeni şi cu siguranţă nu e la fel de scumpă precum zâmbetul persoanei iubite care o primeşte...

No comments :