Pages

Monday, December 24, 2012

Oglindă către suflet

Cine sunt eu? Cine este persoana aceea care se uită la mine din oglindă?! Aş putea să vorbesc două zile fără întrerupere despre ea, m-aş contrazice de nenumărate ori şi la final aş înţelege că nu o cunosc deloc. Îmi sunt mai străină decât oricare alt om pe care l-aş vedea pe stradă.
Din copilul din mine au mai rămas doar ochii în rest totul s-a schimbat...Mi-am pierdut dinţii de lapte şi până la sfârşit probabil îi voi pierde şi pe aceştia, am lepădat de-a lungul anilor zeci de rânduri de piele şi totuşi faţa îmi pare bătrână...dar ochii, ochii sunt aceiaşi, poate un pic mai trişti dar aceiaşi. Sunt singurii care îmi mai amintesc de cine eram şi uneori mă fac să mă ruşinez.
Au trecut puţin peste 8 ani de la momentul în care mi-am imaginat pentru prima dată cum va fi viaţa mea de adult, nu a mai rămas nimic din fata aia. Am încălcat orice idee, orice "principiu" pe care îl credeam pe atunci de neclintit.
Mă uit la mine şi îmi amintesc de zilele în care eram convinsă că eram urâtă şi că nimeni nu o să se uite la mine...eram atât de fericită atunci, abia acum îmi dau seama. Cineva spunea că dacă nu am avea fericirea celor din jur cu care să ne comparăm nu ne-am da niciodată seama de nefericirea noastră. Mereu mi-am comparat fericirea/nefericirea mea cu a altora şi mereu am ieşit în pierdere dar cel mai crunt a fost când mi-am dat seama cât de puţin apreciez momentele pe care le trăiesc.
Astăzi mă simt frumoasă sau cel puţin mai frumoasă decât atunci, mai slabă şi totuşi am momente în care mă simt teribil de nefericită. Trăiesc clipa şi tot ce îmi aduce ea, închid ochii şi inspir adânc parfumul celuilalt într-o îmbrăţişare, închid ochii pentru a gusta orice sărut, încerc să îmi fac timp să îi ascult pe cei din jur, încerc să nu am aşteptări de la momentele pe care le petrecem împreună pentru că ştiu că ele nu au nici un mâine... Dar îmi lipseşte atât de mult ideea unui viitor desenat în cărbune pe o coală albă încât mă doare când respir.
Cine e fata care mă priveşte din oglindă?

4 comments :

Iahim said...

O fată drăguţă foc, cu un râs e care nu te mai poţi sătura, atunci când îl cunoşti.
O fată care scrie "aceaşi ochi" şi o fată care nu are linişte, chiar dacă încearcă să ia totul încet. O fată care are mulţi prieteni, ceea ce poate fi unul dintre ingredientele principale ale fericirii.
O fată pentru care mulţi ar putea cânta "Numai una".
Asta ar răspunde prietenul ăsta al tău la întrebările din text. Gluck!

TiSento said...

:)) toata lumea îmi vânează greşelile...ce m-aş face eu fară voi...offf

Iahim said...

Doar atât ai înţeles tu?! :))

TiSento said...

nu draga...esti un scump mersi :)